Sebastian K.

Korean - Gabriella K.

Född: 2006    /    Rekord: 1.07,7ak    /    Intjänat: SEK 20.269.962

Sebastian K. har alltid vetat var mållinjen ligger och vann lopp som 3-4-5-6-7- och 8-åring. Bara under debutåret som treåring blev det fyra segrar på åtta starter. Som 4-åring slog sig Sebastian K. in i kulltoppen på allvar för sin dåvarande tränare Lutfi Kolgjini då han bland annat vann Konung Gustav V:s Pokal, slutade tvåa i Grand Prix de l’U.E.T. och var finalist i Sprintermästaren samt Breeders Crown. Det följdes som 5-åring upp med bland annat en andraplats i Jubileumspokalen.

Radade upp storloppen !

6-åringssäsongen blev en enda stor framgångssaga för Sebastian K. då han var omutbar i flera storlopp. Efter att ha vunnit Finlandia-ajo och varit finalist i Elitloppet, bytte Sebastian K. regi till Åke Svanstedt. Där inledde han med att sluta tvåa i Hugo Åbers Memorial innan han radade upp storloppen efter varandra och vann såväl Sundsvall Open Trot, Åby Stora Pris som UET Trotting Masters. Det följdes som 7-åring upp med triumfer i Oslo Grand Prix, Årjängs Stora Sprinterlopp, och för andra året i rad Åby Stora Pris.

Som 8-åring skulle även konkurrenterna på andra sidan Atlanten bli varse om Sebastian K. på allvar. Efter att ha vunnit sina tre inledande lopp chockade Sebastian K. de allra flesta genom att bli världens snabbaste travhäst alla kategorier, då han utklassade den amerikanska eliten på Pocono Downs och vann på smått ofattbara 1.07,7a/1.609 meter – dessutom på tusenmetersbana. Ett världsrekord som står sig än idag.

Sebastian K. är uppstallad på Hanover Shoe Farms och har de två första åren betäckt 207 ston där!

Den första kullen i USA är född 2017 och tränarna strör lovord om avkommorna.

På Lexington-auktionen köpte Åke Svanstedt en avkomma efter Sebastian K. för $65.000 och på 19 sålda 1-åringar fick Sebastian K. ett snitt på $26.526.

Sebastian K. är dessutom väldigt populär i Australien och New Zeeland.

 

Mankhöjd 163 cm

Gör en bokningsförfrågan

Galleri

Sebastian-K-Body-BL-web-1024x809.jpg Sebastian-K.-ÅS-m140802i.jpg

Videos

Avgifter

Bokningsavgift: SEK 6.000 Fölavgift: SEK 35.000

Veterinär- och stationsavgift samt moms tillkommer

Breeders Crown

Blodbanken

Testpara ditt sto med:Stoets namn:

I samarbete med